OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Ada - cazare Rucar - Bran

Dragoslavele (Arges) - Muntenia

Total comentarii: 1 (Nota  4 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Ada - cazare Rucar - Bran (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Ada - cazare Rucar - Bran (Activitati si imprejurimi)

Manastirea de la Namaesti- biserica este de piatra, in intregime sapata in stanca de maini necunoscute, datata din prima jumatate a sec. XVI (1547). Pe peretii bisericii se pot vedea picturi murale neindemanatic realizate, cu figuri de sfinti sterse in pridvorul sudic, interiorul este nepictat, cu icoane atarnate pe pereti. Printre numeroasele icoane se afla icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, atribuita de traditie Evanghelistului Luca, inramata in argint la 1798, litografiata in 1871 de Maior Papa Zogeu. Alaturi de aceasta se afla o cruce veche din 1601, ridicata langa turla de Radu Postelnicu. Tot aici se gasesc hrisoave cu proprietati din anii 1542 si 1572, carti vechi, casa memoriala G.Toparceanu, ateliere de covoare si macrameuri, mausoleul din Mateias, inchinat eroilor din primul razboi mondial.

Schitul Dragoslavele- este un schit cu obste de calugari din comuna Dragoslavele, judetul Arges. Avand hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, asezamantul din Dragoslavele este ales ca resedinta patriarhala de odihna.
Schitul Dragoslavele a luat fiinta in anul 1929, ca resedinta patriarhala de odihna pentru preotimea musceleana care a construit aici o vila si pe care, intre timp, au daruit-o Patriarhului Miron Cristea. In continuare au mai fost facute si alte constructii. Patriarhul Miron Cristea a fost un mare luptator pentru unitatea tarii, primul Patriarh al Romaniei intregite, regent si apoi, intre anii 1938-1939, prim-ministru al Romaniei.



Pestera Dambovicioara- este situata in partea de sud a Masivului Piatra Craiului, in versantul stang al vaii Dambovicioara (afluent al Dambovitei ), la 1 km nord de satul Dambovicioara, judetul Arges. Pestera s-a format doatorita actiunii apelor paraului Dambovicioara, care au taiat in calcarele de varsta jurasica ale Masivului Piatra Craiului.

Pestera a fost amenajata si este frecventata de un numar semnificativ de turisti.

Parcul National Piatra Craiului- este situat in raza judetelor Brasov si Arges, respectiv a localitatilor Zarnesti, Moeciu, Rucar si Dambovicioara, incluzind masivul Piatra Craiului si o zona cuprinzand Cheile Dambovitei si Cheile Ghimbavului. Situat in Carpatii Meridionali, parcul cuprinde masivul de circa 25 km lungime intre Zarnesti si Rucar, fiind delimitat de culoarul Bran-Rucar si raul Dambovicioara la est si sud-est, de raurile Dambovita si Tamas la est si de raul Barsa la nord. Accesul in masiv se poate face fie prin Plaiul Foii sau prin Curmatura.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike