OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Retete traditionale romanesti: Mancarea Pandurului

Nordul Olteniei furnizeaza multe traditii, istorie si chiar si traditii si istorie culinara

O mancare olteneasca (vezi Cazare Nordul Olteniei) pe care oamenii din subcarpatii getici o realizau foarte usor si care sustinea energetic pandurii atunci cand plecau la lupta (vezi Pensiuni Gorj).

Ingrediente:
•80 g carnati oltenesti;
•100 g muschi tiganesc;
•70 g toba;
•150 g pulpa de porc;
•80 g carnati de porc;
•100 ml ulei;
•200 g ceapa;
•3 linguri bulion;
•100 ml vin;
•100 ml supa de oase;
•10 g patrunjel;
•Sare si piper dupa gust


Cum se prepara:

Se calesc in ulei pulpa de porc, carnatii, muschiul
tiganesc si toba care se taie in cuburi mari. Prima se pune pulpa, apoi se adauga restul ingredientelor la calire.

Dupa calirea lor, in uleiul ramas se caleste si ceapa. Cand ceapa devine usor translucida se toarna
bulionul si dupa un clocot, doua, se stinge cu supa de oase.
In acest sos delicios se pun carnea si celelalte mezeluri calite si se aduaga in acelasi timp si vinul. Se condimenteaza totul dupa gust.
Cand sosul si-a dat mana cu ingredientele de carne, se presara deasupra patrunjelul tocat marunt.

Acum sa vezi pandurii cum se infrupta, si apoi pleaca la lupta! (vezi Pensiuni Nordul Olteniei)