OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

5 Margarete

Cristian (Brasov)

Cristian (Brasov)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

Biserica fortificata Cristian

Cristian se numeste in germana Neustadt, in maghiara Keresztenyfalu, iar in saseste Noscht.
In spatele unui zid de aparare circular prevazut cu noua turnuri aflate si astazi in stare buna de conservare se inalta turla a bisericii comunei Cristian din judetul Brasov. Turnurile au un plan rectangular si majoritatea avand acoperisul in pupitru (intr-o singura apa, inclinat spre interior si terminat la coronament cu o creasta crenelata).
Restul au acoperisul piramidal, iar unul este rotund si are un acoperis conic. Din vechea biserica in stil romanic, ridicata in secolul al XIII-lea, se mai pastreaza inca portalul dinspre vest, care are o forma semi-circulara. Piatra de temelie a actualei biserici a fost pusa in anul 1839.Prima Scoala Româneasca Brasov
Muzeul primei scoli romanesti este adapostit in cladirea vechii scoli romanesti din curtea Bisericii Sf. Nicolae. Prima data amintita in documente in 1495. A fost refacuta in stil baroc, asa cum arata si astazi, noua constructie dateaza din anii 1760-1761. In salile de clasa ale vechii scoli se gasesc „urme ale activitatii Diaconului Coresi, cel mai mare carturar si tipograf roman din secolul al 16-lea”. Editor si traducator de carti in limba romana, folosind graiurile din sudul Transilvaniei si nordul Tarii Romanesti, el „a pus bazele literaturii romane scrise si totodata ale limbii noastre literare”.
La scoala din Scheii Brasovului s-a predat pentru prima data in limba romana 1559.Biserica Neagra (în germana Die Schwarze Kirche, în maghiara Fekete Templom) biserica evanghelica în stil gotic din Brasov. Construita în jurul anului 1380 (probabil începând cu 1377) si cunoscuta initial sub numele de Biserica Sfânta Maria, cladirea a fost partial distrusa dupa marele incendiu din 1689, când a primit numele actual. Biserica Neagra este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura gotica din România datând din secolele XIV-XV.
Biserica Neagra este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei, masurând 89 de metri lungime si 38 de metri latime. În aceasta biserica încap circa 5.000 de persoane.

Servicii

Welness si fitness:
  • Sauna/Baie turceasca
Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Schi
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK