Bucataria Naturii: plante din flora spontana - MUGURI DE BRAD si FLORI DE SALCAM
Parfumul celor doua ingrediente despre care vorbim azi, este greu de intrecut. Iar produsele obtinute din ele sunt cu adevarat pentru gusturi rafinate
...padurile au inverzit, brazii au inmugurit (vezi Pensiuni la munte) iar la ses au "innebunit salcamii".
Ramanand in tema retetelor de primavara iata o idee simpla si unica in felul ei, cu ingrediente din flora spontana a naturii, reusind astfel sa obtinem un desert delicios de primavara.
"Desert de flori de salcam (robinia pseudoacacia) si capsuni cu Sos dulce din muguri de brad"
1 lingurita miere de salcam
1 lingurita de zeama de lamaie
200 de gr de capsuni taiate in patru
o mana de flori de salcam
Amestecati fin toate ingrediente, lasati sa se intrepatrunda gusturile timp de 15 minute.
Intre timp puteti prepara sosul din muguri de brad.
Sos dulce din muguri de brad (abies)
100 gr de muguri de brad
2 lingurite de miere - de preferat tot de brad
2 lingurite de ulei de masline
4-5 lingurite de apa rece
8 graunte de sare grunjoasa
1 lingura de migdale macinate
Amestecati toate ingredientele intr-un mixer/blender pana devin o crema omogena.
Sosul dulce din muguri de brad poate insoti deserturile pe baza de fructe.
Dupa ce trec cele 15 minute aranjati pe o farfurioara plata in mijloc desertul de salcam si capsuni iar de jur imprejur ornati cu sosul dulce din muguri de brad.
Un desert unic si gustos din bucataria spontana a naturii.
Pofta buna din bucataria naturii!