Bucataria Naturii: plante din flora spontana - SALVIA DE CAMP
Va oferim o noua reteta simpla si de efect, al carei protagonist este o planta usor de gasit in natura inconjuratoare
... salvia de camp (Salvia Pratensis) este o planta erbacee perena. O intalnim pe pajisti, la marginea drumurilor si a potecilor, in locuri luminoase si relativ uscate. Prefera solurile bogate in substante nutritive.
Are frunze ovale iar florile sunt albastru-violaceu. Daca este atinsa, emana un parfum puternic, asemanator cu cel al salviei.
In bucatarie poate fi uzata la fel ca si salvia obisnuita chiar daca gustul este mult mai delicat. Poate fi adaugata impreuna cu alte plante in supe, sosuri sau in omlete.
Florile si frunzele pot fi un bun aromatizant pentru uleiuri, oteturi, vinuri si lichioruri, dar si pentru ceaiuri.
Reteta de astazi este surprinzator de gustoasa:
Frunze de salvie de camp pane
Ingrediente:
100 gr de faina alba
1 fir de sare
150 ml de bere
2 linguri de ulei de masline
1 ou
50 ml de ulei pt prajit
frunze de salvie de camp
Amestecati faina, sarea, berea, uleiul de masline si galbenusul de ou cu un tel. Compozitia trebuie sa fie relativ lichida. Un mic secret ar fi ca dupa ce adaugati berea sa lasati totul sa se odihneasca 30 de minute. Intre timp puteti bate albusul pana devine spuma dupa care il adugati la compozitie.
Frunzele de salvie spalate bine si uscate le inmuiati una cate una in compozitia de mai sus apoi le asezati in tigaie in uleiul deja incins la foc mediu si le lasati pana devin aurii.
Pe masura ce le scoateti din tigaie le puteti aseza pe niste servetele pentru a elimina uleiul in exces.
Pofta buna din bucataria naturii!