Bucataria Naturii: plante din flora spontana - UNTISORUL
Pentru ca este primavara, iata o reteta simpla si inedita cu untisor, sursa de Vitamina C atat de pretioasa organismului nostru
Untisorul in aceasta perioada il gasim din belsug in parcuri, paduri, in general in zone umbroase si umede.
Reteta prezentata azi se numeste: Salata de primavara "1"
Pentru a realiza aceasta salata avem nevoie de urmatoarele ingerdiente:
- 2 buchetele de untisor (ranunculus ficaria) sau popular i se mai spune si salatica sau grausor;
- 2 andive taiate bucatele;
- 1 praf de sare;
- un fir de ulei de arahide sau de nuci;
- otet de sherry, otet de miere sau otet balsamic;
- cateva arahide prajite;
- miezul de la o portocala mica taiata bucatele.
Puneti toate ingredientele spalate bine intr-un castron de salata si amestecati delicat.
Pentru persoanele carora le plac si gasesc portocale biologice (ne tratate) puteti adauga si fasii subtiri din coaja de portocala.
Pofta buna din bucataria naturii!