OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cascada 7 izvoare - apa vie din Muntii Bucegi

In Muntii Bucegii, intre Lacurile Bolboci si Scropoasa se afla un loc retras si pitoresc numit 7 Izvoare, la altitudinea de 1.300 de metri.

Aici, apele pure tasnesc dintr-un lac subteran infinit, ce se spune nu a secat vreodata.

Pentru a ajunge la Cascada 7 Izvoare trebuie sa plecati din Moroeni, judetul Dambovita, pe drumul judetean 714 si sa tineti drumul. Apoi, se face un urcus pe un teren accidentat, pe care trebuie sa fiti vigilenti. Locul va fi usor de recunoscut, in apropiere veti vedea si o cabana care foloseste ca loc de captare al apei si imbuteliere.

Potrivit specialistilor, izvorul curge neintrerupt de acum 2.000 de ani, a potolit setea unor generatii, a vindecat bolnavi si l-a racorit pe insusi zeul dacilor Zamolxe.

Potrivit 7izvoare.ro, inca din anul 1923 au existat primele teste ale apei din Bucegi, reluate in 1981 si 1989. Testele chimice au confirmat de fiecare data calitatea apei si puritatea, neasemuite in lume. Izvorata din adancul Muntilor Bucegi, zona cunoscuta ca nefiind poluata, 7 Izvoare este o apa minerala 100% pura. Oamenii de stiinta spun ca, apa de aici trece printr-un camp magnetic.

 

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK