OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cascada Scorus

Cascada Scorus de pe Valea Bucureasa a fost descoperita din intamplare de putin timp, intr-un teren salbatic din Muntii Lotrului.

Cascada Scorus de pe Valea Bucureasa a fost descoperita din intamplare de putin timp, intr-un teren salbatic din Muntii Lotrului. In zona nu exista niciun traseu turistic, astfel ea fiind descoperita de entuziasti ai muntelui care locuiesc in zona.

Cel mai interesant lucru este ca aceasta cascada dupa masuratori, devine cascada cu cea mai lunga cadere de apa din Romania (date neinregistrate inca oficial), cu o lungime de 80 de m de cadere de apa.

Localnicii si majoritatea ciobanilor o cunosteau, dar sub denumirea de Apa spanzurata. Deși Cascada Cailor, aflata in apropierea stațiunii turistice Borsa este mai inalta, ea are o curgere in etaje, in timp ce Cascada Scorusului are o cadere directa, fara etaje.

Reprezentantii Consiliului Judetean Valcea au declarat ca vor prelua initiativa pentru ca aceasta cascada sa fie inclusa in topul cascadelor din Romania.

La cascada se poate ajunge pe Valea Bucureasca, la aproximativ 2 kilometri de drumul național 7A, pe o poteca de munte, fiind un obiectiv important de vizitat in zona, cu o frumusete aparte si care prin unicitatea lui face calatorul sa se mai intoarca.

 

Pensiuni Oltenia, Cazare Oltenia

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK