OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cascada si canionul Tamina

Un loc spectaculos, cum putine mai gasesti, un loc in care vei fi fascinat de arhitectul naturii

Cascada Tamina este situata pe valea Pietrei Mici in muntii Piatra Mare, in judetul Brasov (vezi Pensiuni Brasov), la o altitudine de 1100 de metri si reprezinta o insiruire de 5 cascade, iar cea mai mare dintre ele are inaltimea de 10 metri. Ea a fost formata prin adancirea cu mai mult de 50 de metri a unei mici albii verticale de drenaj instalata pe fisuri in masa calcarelor, posibil si prin prabusirea unei pesteri.

 

 

Arealul cascadei Tamina este din punct de vedere al biodiversitatii deosebit de valoros, deoarece aici se intalnesc numeroase specii si habitate protejate la nivel national si European. Unele dintre cele mai importante sunt cele ale stancilor calcaroase, cheilor, pajistilor alpine, paraielor si izvoarelor de munte.

Stancariile cascadei Tamina sunt printre ultimele refugii ale faunei carpatice, in special pentru pasarile si mamiferele mari. Datorita numarului mare de ursi bruni din zona joasa a cheilor, locului i se mai spune si ursarie. Zona este excelenta pentru iubitorii traseelor de escalada.


Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK