OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cetatea Histria

Cetatea Histria face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Cetatea Histria a fost intemeiata de greci in anul 657 i.Hr. pe malul lacului Sinoe de catre colonistii din Milet (Asia Mica), ca port la Marea Neagra. A fost prima colonie greaca din vestul Marii Negre. Grecii denumeau Dunarea, Istros – lucru ce a dat numele cetatii de Istria. Timp de vreo 1300 de ani, cetatea s-a bucurat de o continua dezvoltare. Era structurata in doua parti distincte: acropola si asezarea civila, la fel ca multe alte orase antice grecesti, structura care s-a pastrat pana in secolul VII d.Hr., cand orasul a fost abandonat din cauza colmatarii vechiului golf al Marii Negre (laguna Razelm-Sinoe de astazi). Ceea ce este foarte interesant este ca tot in perioada sa de glorie au aparut si primele monede de pe teritoriul actualei Romanii (intre anii 480-475 i.Hr.), iar numarul locuitorilor Histriei ajunsese la aproape 25.000.

Dupa 1300 de ani de pace, Cetatea Histria a fost distrusa de triburile de avaro-slavi (secolul VII d.Hr.), insa a fost reconstruita ulterior.
Mai aproape de zilele noastre, in 1868, cetatea a fost identificata de arheologul francez Ernest Desjardins, dar cercetarile propriu-zise au inceput in 1914, la initiativa lui Vasile Parvan – cel care avea sa o considere, pe buna dreptate, Pompeiul romanesc. Interesant este ca si in ziua de azi, arheologii tot mai descopera cate un artefact in acel sit, cee ace ne spune ca exista un izvor arheologic deosebit in cest loc.
Cetatea Histria face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Pensiuni Dobrogea, Cazare Dobrogea

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK