OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Festivaluri sibiene ce nu trebuie ratate

Frumusetea timpurilor medievale si calitatea produselor traditionale sibiene, pot fi testate in acest weekend in Sibiu si in Rasinari

In weekendul 23-25 august au loc in zona Sibiului doua evenimente deosebite, cu un puternic iz istoric. Astfel la Sibiu si la Rasinari vor fi doua festivaluri intersante: Festivalului Medieval "Cetati Transilvane" de la Sibiu si Festivalul Branzei si al Țuicii de la Rasinari.

Cea de-a XIII-a editie a Festivalului Medieval "Cetati Transilvane" se va desfasura timp de trei zile, 23, 24 si 25 august si va avea ca tema “Superstitiile”. Anul acesta festivalul va reuni peste 300 de artisti participanti, dupa cum ne anunta organizatorii. Cetatea Sibiului va fi transformata intr-o veritabila piata medievala, unde se vor desfasura spectacole de dans si teatru, concerte de muzica, animatii stradale, turniruri ale cavalerilor, spectacole pirotehnice, toate avand ca punct de plecare arta medievala.

 

                                                                                     sursa foto: cetatitransilvane.eu 

Ca de obicei, parada medievala va deschide festivalul incepand cu ora 21.30. Cavaleri inarmati, printi si printese, domni si domnite, vor defila catre Piata Mare, locul de desfasurare al festivalului.

Pe durata festivalului, cei mici sunt asteptati in Turnul Sfatului, unde vor avea loc ateliere de creatie. (vezi Pensiuni Sibiu
Muzeul de istorie va fi de asemenea, gazda unor conferinte de medievistica. Programul celor trei zile ale festivalului contine dansuri medievale si muzica medievala, teatru, reconstituiri de lupte cavaleresti, animatii stradale si spectacole pirotehnice. Deasemenea Calfele Calatoare, artizani si breslasi din tara vor participa si ei in programul artistic.

La Rasinari (vezi Pensiuni Rasinari) in schimb, avem un festival taranesc traditional: Festivalul Branzei si al Tuicii, care isi propune sa promoveze produsele tradiționale romanesti din Marginimea Sibiului, locul in care traditita branzei este binecunoscuta.

 


Producatorii de branza dar si cei de tuica din Rasinari, dar si din alte locuri din regiune, isi vor expune produsele cele mai bune pentru a fi degustate si cumparate.
Calitatea branzei din Rasinari este binecunoscuta in toata tara. Deasemenea Rasinari este o comuna cunoscuta si pentru mostenirea culturala bine pastrata de generatii.


Turistii sositi pe aceste meleaguri au ocazia sa deguste branza pregatita de ciobani si tuica facuta la cazan in cadrul acestui frumos festival, unde traditia incanta ochiul orasenilor, si unde intr-un climat plin de frumusete te poti relaxa in voie.

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK