OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Herghelia Sambata de Jos

Herghelia Sambata de Jos a fost fondata in anul 1874 cu un efectiv de cai din rasa Lipitan proveniti de la Herghelia Lipica din Slovenia

Situata in Localitatea Sambata de Jos (Pensiuni Sambata de Sus), judetul Brasov (Pensiuni Brasov), Herghelia Sambata de Jos a fost fondata in anul 1874 cu un efectiv de cai din rasa Lipitan proveniti de la Herghelia Lipica din Slovenia unde procesul de selectie pentru aceasta rasa a inceput inca din 1580, dar in 1913 intregul efectiv este mutat la Babolna, in Ungaria. Abia in 1920 statul roman decide sa reinfiinteze herghelia care functioneaza fara incetare pana astazi.


In prezent, Herghelia este destinata cresterii si ameliorarii materialului genetic pentru rasa Lipitan si promoveaza cai de rasa pentru sportul ecvestru. Zona in care este amplasat acest domeniu se afla sub egida umbrei, a racorii si a linistii unui rau.

Este una din cele mai importante herghelii de cai Lipitani din lume, crescandu-se 7 linii de sange care poarta numele armasarilor care au stat la baza formarii actualelor efective: Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola si Tulipan.Lipitanul este un cal cu o conformatie armonioasa si eleganta. Este un cal bland, docil si supus, cu temperament vioi. Datorita elegantei sale si a temperamentului, Lipitanul este principala rasa care se utilizeaza la marile scoli de dresaj academic din lume.

In afara faptului ca poti admira aceste fapturi deosebite in toata splendoarea lor, herghelia dispune si de o baza materiala, cum ar fi: grajduri, pista de antrenament, baza pentru antrenament si concursuri de atelaje, baza de agrement, sediu administrativ, teren agricol. Regasesti aici toate detaliile legate de program si preturi.

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK