OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Lacul Invartita - Nucsoara

In arealul rezervatiei naturale Magura-Nucsoara, de sub M.tii Fagaras se afla un frumos lac numit de localnici Lacul Invartita sau Lacul Nucsoara

In arealul rezervatiei naturale Magura-Nucsoara, pe teritoriul comunei Nucsoara de sub Muntii Fagaras se afla un frumos lac numit de localnici Lacul Invartita (sau Lacul Nucsoara). Este cel mai mare lac carstic format pe gips (sulfat de calciu si roca solubila) de la noi din tara, situat la o altitudine de 780 m altitudine cu o suprafata de cca. 2,22 ha si o adancime maxima de 5 de metri.

Intinderea de apa s-a format pe la sfarsitul secolului al XIX-lea intr-o dolina care a suferit procese de sufuziune si mai apoi de tasare.Lacul, dincolo de frumusetea unica, ascunde o legenda care il reprezinta. Legenda spune ca in padurea de langa satul Nucsoara, traia un balaur care avea obiceiul sa ascunda fecioarele, inchizându-le in casa sa din stanca.

In acelasi timp, un flacau din sat si-a gasit jumatatea inimii pe care a cerut-o de sotie. Era cea mai populara si frumoasa fata din sat pe care orice baiat si-ar fi dorit-o ca nevasta, cu toate acestea ea l-a ales doar pe el.Chiar in ziua nuntii balaurul a rapit-o pe fata. Baiatul, fara sa stea pe ganduri, a pornit imediat in cautarea ei iar in drumul sau le-a intalnit pe zanele padurii. Acestea au incercat prin farmece sa-i suceasca mintile, dar datorita iubirii pe care o purta logodnicei lui, nu au reusit. Drept recompensa pentru fidelitatea lui, sanzienele i-au aratat drumul catre bestie.

Ghidat de dragoste si dor baiatul a ajuns la balaur, s-a luptat cu el si l-a invins. In locul unde a rapus balaurul, s-a format un lac unic in lume care poarta numele de Lacul Invartita.

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK