OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pasul Tabla Butii

Pasul Tabla Butii - numit si Pasul Tatarilor - este o trecatoare situata in Muntii Tataru la 1340 m altitudine, care leaga valea Teleajenului de cea a Buzaului.

Pasul Tabla Butii - numit si Pasul Tatarilor - este o trecatoare situata in Muntii Tataru la 1340 m altitudine, care leaga valea Teleajenului de cea a Buzaului.Prin Pasul Tabla Butii trec drumuri forestiere si poteci turistice, insa in trecutul indepartat, pe aici trecea o importanta cale comerciala care unea centrul Munteniei cu cel al Transilvaniei. Fiind fost punct vamal dintre Tara Romaneasca si Principatul Transilvaniei, in acest loc a fost construita o cetate atestata in documentele medievale inca din secolele al XIII-lea – al XIV-lea. Ulterior, tot aici au avut loc si luptele purtate in 1916 in timpul Primului Razboi Mondial.

Pasul uneste comunele Vama Buzaului si Cerasu din Tara Barsei, este situat intre Plaiul Boncutei – situat la vest si muntele Tataru Mare (1476 m) la est, pe cumpana apelor dintre Buzau si Teleajen.
Peisajele sunt fantastice in orice anotimp si usor de descoperit. Formele sale domoale, colinare ne alinta privirile atat primavara cu iarba verde crud si copaceii infloriti, cat vara cu multitudinea de flori de camp si cu capitele proaspat formate din fanul cosit, cat si toamna cu coloritul foioaselor. Iarna intinderi albe, coline desprinse din taramul formelor de gheata incremenite in gerul greu fac zona mai putin accesibila. De altfel pasul pe timpul iernii fiind inchis.

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK