OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pestera cristalelor

Una dintre cele mai frumoase pesteri ale Romaniei poate fi intalnita in vestul tarii, aproape de Arad

Una dintre cele mai deosebite pesteri din Romania, unica datorita faptului ca este formata din roca de calcar negru, este Pestera Cristalelor din Judetul Arad (vezi Pensiuni Arad). Din acest motiv este considerata una dintre pesterile cu cea mai mare valoare geologica si stiintifica.

Este situata in apropiere de Moneasa (vezi Pensiuni Moneasa), pe platoul carstic Vascau, la vest de satul Caprioara din Muntii Codru-Moma. A fost descoperita in anii 1970-1972 si de atunci a devenit un obiectiv turistic important al Tarii Crisurilor,
Este renumita pentru frumusetea sa extraordinara si pentru formatiunile calcaroase deosebite intalnite in interiorul ei.

 In Pestera Cristalelor au fost descoperite urme ale ursului de pestera sau de caverna (Ursus Spelaeus), acesta fiind o specie rara de urs. El era o specie raspandita in Europa in perioada glaciara a Pleistocenului. Putea fi gasit pe terenurile impadurite sau lizierele padurilor. Ursus Spelaeus a disparut acum aproximativ 20.000 de ani.

Accesul catre Pestera Cristalelor se face de pe drumul european Deva-Arad, prin localitatea Savarsin apoi in satul Caprioara. Pestera nu este usor de gasit, dar acest lucru o protejeaza de distrugerea ce ar putea sa urmeze prin descoperirea ei de catre cei ce nu stiu sa pretuiasca natura.

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK