OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pestera Manastire de la Sinca Veche

Bisericile rupestre din tara noastra sunt un izvor de informatie spirituala rar intalnit

Pestera manastire de la Sinca Veche este o incinta sapata intr-o gresie nisipoasa foarte usor de macinat si a totfost largita in timp cu dalta si ciocanul. Urmele se vad pe toti peretii pana astazi.
Originile acestei grote sunt incerte si se pierd in negura timpurilor. Sigur este faptul ca la anul 1750 in grota de la Sinca Veche (vezi Cazare Sinca Veche) vietuia o comunitate de calugari. Este foarte posibil insa ca originile sa fie mult mai vechi, de pe vremea dacilor. Poate ca aceasta grota a servit drept loc de inchinare, templu pentru stramosii nostri.
Grota este formata din doua incinte ce reprezinta doua biserici sapate in piatra. Incinta din spate se pare ca a fost atasata ulterior, pentru ca se poate observa cum peretele acesteia este sapat in asa fel incat sa fie comun cu celalalt, mulandu-se perfect dupa prima incinta.
Manastirea din grota a fost mereu principalul punct de atractie pentru strainii ce treceau pe la Sinca Veche. Locul este cunoscut drept purtator de mituri si subiect de legende, pe care multi oameni si-ar dori sa le desluseasca si sa le afle tainele. Dar, acest vechi centru al ortodoxiei are o semnificatie mult mai profunda pentru oamenii Tarii Fagarasului (vezi Pensiuni Tara Fagarasului).
 

Bisericile rupestre din complexul monahal de la Sinca Veche se inscriu in lista celor mai vechi monumente feudale romanesti, nu numai din Tara Fagarasului.

 

Pensiuni Tara Fagarasului

Pensiune Tara Fagarasului

Cazare Tara Fagarasului

Agroturism Fagaras si Imprejurimi

Agroturism Brasov

Pensiuni Brasov

Pensiune Brasov

Cazare Brasov

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK