OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Piatra Broastei

In localitatea Cisnadioara din judetul Sibiu, la poalele Muntilor Cindrel, se afla o interesanta formatiune calcaroasa, cu o forma deosebita, ce aduce cu o broasca cu gura deschisa, numita Piatra Broastei.

In localitatea Cisnadioara din judetul Sibiu, la poalele Muntilor Cindrel, se afla o interesanta formatiune calcaroasa, cu o forma deosebita, ce aduce cu o broasca cu gura deschisa, numita Piatra Broastei. Este situata undeva, pe drumul forestier din Valea Argintului, la aproximativ 1 km de sat. O placa explicativa fixata in aceasta piatra ofera amanunte despre acest loc.

 

Spre vest piatra are cateva mici grote. Se observa de asemenea stratificarea rocilor de la baza stancii.
Dar cel mai interesant lucru, care ii da si o valoare deosebita este vizibil studiind cu atentie piatra, unde se observa din loc in loc urme de fosile. Acestea creaza un tablou nostalgic in care se intrevad fostele vieti ale unor stele de mare, ale unor stridii, arici de mare, hipuriti, amoniti sau belemniti.

 

Urcam si deasupra stancii de unde avem perspectiva spre creasta marcata cu cruce albastra care duce spre Varful Magura (1304 m). Piatra Broastei este plasata foarte aproape de cursul Raului Cisnadie creand impreuna cu acesta un peisaj demn de luat inseama in calatoriile noastre.

Pensiuni Sibiu, Cazare Sibiu

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK