OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Romania si Ungaria vor fi legate printr-o pista turistica de biciclete

Prin initiativa societatii civile, a edilior si cu ajutorul Uniunii Europene, Romania intra in Europa pe bicicleta

Ungaria si Romania vor fi unite printr-o pista de biciclete care se va realiza pe un traseu de aproape 80 de kilometri, prin mai multe localitati. Este vorba despre proiectul „Proiectare pista turistica de biciclete in Valea Crisurilor”.

Cum intocmirea proiectului a ajuns la final, in localitatea aradeana Zerind a avut loc prezentarea lui, la care au participat toti actorii implicati in realizarea lui, dar si primari din zona si alti invitati. Proiectul a fost implementat de Asociatia „Körösök Völgye Natúrpark” („Parcul Natural Valea Crisurilor”), in calitate de lider de proiect, si Comuna Zerind, din judetul Arad (vezi Pensiuni Arad), in calitate de partener.Proiectul a vizat proiectarea unui traseu de 74,5 kilometri, prin localitatile Köröstarcsa, Mezőberény, Békés, Békéscsaba, Doboz, Gyula (Ungaria), Iermata Neagra, Zerind, Avram Iancu, Vanatori si Satu Nou (Romania). Valoarea totala a proiectului este de 344.113 de euro, din care cofinantarea partenerilor este de 5%, respectiv 2%. Acesta a fost implementat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) si este finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, completat de cofinantarea nationala a celor doua state membre participante in program, Ungaria si Romania. Obiectivul general al Programului este de a apropria actori economici, persoane si comunitati, cu scopul de a exploata mai eficient oportunitatile oferite de dezvoltarea comuna a zonei de frontiera.

Traseul pistei va cuprinde cele mai frumoase zone din cele doua tari, pentru ca astfel cei care doresc sa faca miscare sa aiba ce admira.

 

sursa: ecomagazin.ro 

 

Pensiuni Arad 

Pensiune Arad 

Cazare Arad 

Pensiuni Apuseni 

Pensiune Apuseni 

Cazare Apuseni 

Pensiuni la munte 

Pensiune la munte 

Cazare la munte 

Pensiuni munte 

Pensiune munte 

Cazare munte

 
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK