OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Sarbatoarea Sfintilor Mihail si Gavril 2019

Pe 8 noiembrie sarbatorim ziua arhanghelilor Mihail si Gavriil 

Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe 8 noiembrie pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil.
Conform Sfintei Scripturi ingerii sunt slujitorii lui Dumnezeu, sunt cei care il iubesc si il preamaresc pe Dumnezeu. De asemenea, ingerii sunt cei care ocrotesc credinciosii si popoarele.

Drept urmare, pentru a-i aduna la un loc pe toti ingerii s-a intocmit soborul (adunarea si unirea) tuturor ingerilor care il iubeau si cinsteau pe Dumnezeu si ascultau de El, iar Arhanghelul Mihail a fost numit de catre bunul Dumnezeu capetenie a tuturor ingerilor buni. El este considerat un binefacator, un emisar al mantuirii credinciosilor. Se spune ca atunci cand trebuia, lua chip vazut si se arata multor credinciosi atat in vechea Lege, cat si in cea Noua.

 Conform traditiei, cel de-al doilea arhanghel, Gavriil, este cel care se arata lui Ioachim si Ana si le vestesta ca o vor aduce pe lume pe Nascatoarea de Dumnezeu.

In noul Testament, preotul Zaharia descopera cu ajutorul lui Gavriil nasterea lui Ioan Botezatorul Domnului. Tot Gavriil este cel care o anunta pe Fecioara Maria de faptul ca va da nastere Mantuitorului. Conform unor credinciosi, se spune ca Arhanghelul Gavriil este cel care a mutat piatra de pe usa mormantului lui Iisus Hristos atunci cand a inviat. Deasemenea tot despre el se spune ca este cel care a dat de veste Mironositelor ca Hristos a inviat. Pentru toate aceste fapte remarcabile ocupa un loc de cinste in religia crestineasca iar Biserica Ortodoxa il sarbatoreste odata cu Sfantul Arhanghel Mihail.

In aceasta perioada turistii obisnuiesc sa mearga sa serbeze in natura aceasta sarbatoare, existand un numar mare de oameni ce poarta numele celor doi arhangheli. (vezi Pensiuni la munte, Cazare la munte)

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK