OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Strada Sforii din Brasov

Brasovul, printre alte obiective turistice interesante, ofera si un obiectiv curios si interesant in acelasi timp - Strada Sforii

In Brasov avem o strada ce putem afirma cu siguranta ca este cea mai ingusta strada din Romania, si chiar una dintre cele mai inguste din Europa. Brasovenilor chiar le place sa se laude ca ar fi cea mai ingusta dintre strazile Europei. 

Strada Sforii, pentru ca asa se numeste, este calea ce leaga Strada Cerbului de Poarta Schei si se desfasoara pe o lungime de 83 m. Nici gand sa gasim vreo masina pe Strada Sforii pentru ca este o strada exclusiv pietonala si nu din alt motiv decat pentru ca daca doi oameni vor sa treca trebuie sa-si suga burtile serios, pentru ca strada noastra nu are decat cca 1m latime.  Latimea Strazii Sforii variaza intre 1,11 și 1,35 m, ceea ce ii confera titlul de cea mai ingusta strada.

 

 

Existenta ei este atestata in documentele din secolul XVII ca un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor. Azi e unul dintre principalele obiective turistice ale Brasovului (vezi Pensiuni Brasov) si loc de intalnire pentru indragostiti. Alaturi de celelalte frumoase obiective ale Brasovului, Strada Sforii atrage numerosi turisti anual si recomandam cu caldura vizitarea ei.

 

Pensiuni Brasov 

Pensiune Brasov 

Cazare Brasov 

Pensiuni Depresiunea Brasovului 

Pensiune Depresiunea Brasovului 

Cazare Depresiunea Brasovului

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK