Sarbatoarea "taierii porcului" la Ferma Bio din Ilimbav
Sarbatoarea "taierii porcului" de la Ferma Bio din Ilimbav a avut toate ingredientele unei sarbatori de iarna: frig cu vin fiert si palinca cu pomana porcului.
A venit Sf. Andrei, au inceput sarbatorile!
Si daca totul a coincis cu o minivacanta de 4 zile, pe data de 28 noiembrie, echipa LaPensiuni.ro a participat la un eveniment cu iz de sarbatoare de Craciun.
Desi s-a produs in avans, sarbatoarea taierii porcului de la Ferma Bio din Ilimbav, judetul Sibiu (vezi Cazare Sibiu) a avut toate ingredientele unei sarbatori de iarna: frig cu vin fiert si palinca cu pomana porcului.
Eugen si Daniela, gazdele noastre, ne-au aratat pe viu ritualul taierii porcului si chiar si a gatirii lui printre aburii vinului fiert si a mirosurilor imbietoare provenite de la ceaunurile asezate pe foc de lemne. Porcul, cu care am fost ademeniti, nu a fost un porc oarecare, ci un porc din rasa Mangalita despre care se spune ca are o carne cu un colesterol extrem de scazut dar si un gust senzational.
Produsele naturale care au fost asezate pe mese si din care s-a infruptat toata lumea nu pot capata calificative. Orice concurs gastronomic ar trebui sa plece cu aprecierea calitatii de la calitatea acestor produse.
Curtea a fost plina cu oameni care au savurat, plini de satisfactie, tot ceea celi s-a oferit, conversand si simtindu-se bine, facand schimburi interculturale cu cei care erau originari din Elvetia, Franta sau Germania.
Un lucru se desprinde de aici, ca o concluzie plina de satisfactie, ca exista o tendinta a regasirii gustului pentru calitate, pentru produse naturale si pentru redescoperirea secretelor naturii.