OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Timisoara, Capitala Europeana a Culturii in 2023

De la 1 Ianuarie, Timisoara este Capitala Europeana a Culturii in 2023, impreuna cu orasele Elefsina (Grecia) si Veszprem (Ungaria).

Inceputul anului 2023 vine cu o veste foarte buna in ceea ce priveste activitatea culturala in Romania. De la 1 Ianuarie, Timisoara (Timisoara) este Capitala Europeana a Culturii in 2023, impreuna cu orasele Elefsina (Grecia) si Veszprem (Ungaria).

Timisoara (Timis) se alatura celor peste 60 de orase europene alese in anii precedenti, atat din intreaga UE, cat si din afara acesteia. Pe tot parcursul acestui an, Capitale Europene ale Culturii vor celebra detinerea acestui titlu prin evenimente, expozitii si spectacole.Prin titlul de Capitala Europeana a Culturii se aduce o apreciere bogatiei si diversitatii culturilor din Europa, se stimuleaza turismul durabil si se promoveaza dezvoltarea oraselor prin cultura. In plus, acest titlu are un impact social si economic pozitiv pe termen lung atat pentru orase, cat si pentru regiunile invecinate. Pentru a fi selectate, orasele au trebuit sa elaboreze un program cultural cu o puternica dimensiune europeana, care sa promoveze implicarea activa a locuitorilor si a comunitatilor lor.

Felicitari, Timisoara!

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK