OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Trasee turistice subacvatice intre Romania si Bulgaria

Cooperarea dintre cele doua tari vecine, cu tarm la Marea Neagra, duce la constituirea unui nou obiectiv turistic remarcabil

In cadrul cooperarii transfrontaliere dintre Romania si Bulgaria, s-a initiat un proiect ce vizeaza construirea intre cele doua tari a unor rute turistice subacvatice. Aceste rute vor folosi spatiul submarin dintre Constanta si Capul Kaliacra din Bulgaria, strabatand inclusiv Rezervatia Submarina 2 mai-Vama Veche (vezi Pensiuni 2 Mai, vezi Pensiuni Vama Veche). Pentru acest proiect s-a obtinut o finantare de circa 1,5 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Mai mulţi cercetatori si scafandri romani si bulgari deja lucreaza la acest proiect, cartografiind locurile unde se gasesc relicve ale unor vechi porturi, sau nave scufundate.

 


Este un scop maret, care ar trebui sa dezvolte un mod inedit de turism in zona marina a celor doua tari, forma de turism de la care se spera ca va aduce sume importante la bugetele celor doua state.

Potrivit expertilor, pe fundul Marii Negre, intre Constanta (vezi Pensiuni Constanta) si Capul Kaliacra, pot fi gasite mai multe ambarcatiuni vechi sau mai noi, porturi vechi sau cladiri care dateaza din secolele IV-V i.Hr, si care vor starni cu siguranta interesul turistilor din toata lumea.

 


Dupa ce aceste zone unde se afla vestigiile vor fi cartografiate si cercetate de arheologii marini, se va realiza o brosura cu traseele turistice care vor starni interesul amatorilor. De asemenea, proiectul prevede pregatirea unor ghizi turistici subacvatici care vor conduce turistii pe aceste rute.

Proiectul ar trebui sa fie finalizat in 2015, moment pana la care nu avem decat sa speram, si sa ne facem planuri pentru a ne include in obiectivele nostre si o excursie subacvatica la Marea Neagra.

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK