OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Trecutul medieval al Romaniei - Biserica fortificata din Maierus

Biserica din Maierus construita in secolele XIV-XV are un ceas in turn care este inca in functiune

Biserica fortificata din Maierus se afla in localitatea cu nume similar. Datorita pozitiei sale strategice, se presupune ca localitatea a reprezentat un punct de interes pentru Cavalerii Teutoni, atunci cand acestia au fost adusi aici de catre imparatul maghiar Andrei al II-lea, in 1211.

Primele documente referitoare la aceasta asezare dateaza din 1377.

Biserica a fost construita in sec. XIV-XV in stil gotic, si a fost inconjurata de fortificatii, avand circa 6-8 m inaltime, din care nu au mai ramas decat fragmente. In urma unui incendiu devastator, biserica si clopotnita au fost refacute in stil gotic, in 1573.

Foarte interesant este faptul ca interiorul bisericii este cat se poate de eclectic, combinand mai multe stiluri arhitectonice: gotic, clasic, neoclasic, cu cel baroc si renascentist. Altarul de la inceputul sec. XIX este in stil neoclasic si este unit cu orga. Amvonul e zidit si are baldachin din lemn in stil baroc. Potirul face parte din categoria celor create in timpul Renasterii si a fost realizat la mijlocul veacului al XVI-lea.

 


La sfarsitul sec. XIX, din parţile cazute ale zidului de incinta se construieste o scoala. In 1866 a fost construita soseaua de legatura cu Brasovul, la care au lucrat muncitori italieni, iar in 1874 a fost construita si gara din Maierus, pe linia nou aparuta. In 1883 a fost ridicata vechea scoala, inlocuita in 1911-1912 cu cea actuala, dupa planurile inginerilor brasoveni Bruss si Wagner.

Pensiuni Brasov 

Pensiune Brasov 

Cazare Brasov 

Pensiuni Depresiunea Brasovului 

Pensiune Depresiunea Brasovului 

Cazare Depresiunea Brasovului

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK