OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Ziua Internationala a Femeii din Mediul Rural

Prea putin cunoscuta sau popularizata la nivel national, Ziua Internationala a Femeii Din Mediul Rural este sarbatorita si in Romania in diverse localitati.

 

15 Octombrie - Ziua Internationala a Femeii din Mediul Rural a fost recunoscuta de catre Adunarea Generala a ONU prin Rezolutia 62/ 136. Astfel a fost apreciata la nivel international atat importanta cat si contributia femeii din mediul rural la dezvoltarea societatii.

Depasind 15% din populatia lumii, femeile din mediul rural lucreaza in general in agricultura sau sunt mici intreprinzatoare. De exemplu, in Africa Sudsahariana sau Asia de Sud, mai mult din 2/3 din femeile angajate isi desfasoara activitatea in agricultura.

 

Ideea unei zile internationale care sa onoreze in fiecare an femeile din mediul rural a aparut in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Femei de la Beijing in septembrie 1995. Pentru promovarea acestei zile sunt incluse o serie de activitati si evenimente precum: schimburi internationale de programe pentru femeile care lucreaza in domeniul agricol; proiecte pentru sprijinirea femeilor din mediul rural; expozitii si discutii colective in care sunt prezentate contributiile femeii din mediul rural privind dezvoltarea societatii.

Pe de alta parte, in aceasta zi sunt evidentiate contributiile femeii din mediul rural; implicare in activitatile de productie a cerealelor; aprovizionarea familiilor lor cu alimente, apa si combustibil; ingrijirea copiilor, persoanelor bolnave sau batrane.

In Romania, Ziua Internationala a Femeii din Mediul Rural este sarbatorita pentru prima data in anul 1999 la Moieciu (vezi Pensiuni Moieciu), judetul Brasov. Apoi au fost organizate diverse manifestari impreuna cu Asociatia Nationala a Femeilor din Mediul Rural-ANFMR, la Rasinari-Sibiu (vezi Pensiuni Sibiu); Rucar-Arges (vezi Pensiuni Arges); Balvanyos-Covasna (vezi Pensiuni Covasna), Perisor-Dolj. In acest an aceasta frumoasa sarbatoare se va tine tot in comuna Moieciu.

In pensiuni, majoritatea gazdelor sunt, prin natura activitatii lor, femei care se preocupa cu dedicatie si talent sa-i intampine pe turisti, sa-i faca sa se simta bine. Este o ocazie de a felicita femeile din satele romanesti si de a le dori bucurii, impliniri si putere de munca asa cum numai ele stiu s-o aiba!

 

 

Sursa: vacantelatara.ro

 

Pensiune Moeciu   Pensiuni Moeciu   

Cazare Moeciu  Agroturism Moeciu  

Agroturism Sibiu  Agroturism Arges  

Agroturism Covasna   Agroturism Culoarul Rucar Bran 

Cazare Sibiu  Cazare Arges

Cazare Covasna Agroturism Covasna

Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK