OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea agroturistica Casa din prund - cazare Fagaras, Transfagarasan

Porumbacu De Sus (Sibiu) - Transilvania



Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea agroturistica Casa din prund - cazare Fagaras, Transfagarasan (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea agroturistica Casa din prund - cazare Fagaras, Transfagarasan (Activitati si imprejurimi)

Ocna Sibiului - Lacurile alpine sunt elemente de mare atractie turistica ale judetului Sibiu. Ocna Sibiului este o statiune turistica situata la 17 km nord de Sibiu, pe valea râlui Visa, intr-o regiune inconjurata de paduri de stejari seculari si un subsol bogat in minereuri de sare.
Pe masivul de sare de la Ocna Sibiului se afla un complex de 15 lacuri sarate, de ocna, interesante prin caracteristicile lor. Multe dintre aceste lacuri au o concentratie de sare de 260 grame/litru. In incinta strandului, recent renovat, se afla trei lacuri, Horia (40 m), Closca (15 m) si Crisan (70 m), foarte valoroase din punct de vedere Medical. Lacul Avram Iancu, cu o adâncime de 132,5m, este considerat cel mai adânc lac de ocna din tara.


Manastirea Sambata de Sus - Aflata pe valea râului Sâmbata, la poalele Muntilor Fagaras, manastirea este renumita ca loc de reculegere, mângâiere si întarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc în acest locas sfânt . Istoria Mânastirii Brâncoveanu începe în secolul al XVII-lea. Daca la începutul secolului XVI avem mai multe marturii indirecte despre existenta mânastirii prin mentionarea unor calugari de aici în diferite acte, dispersate, primele dovezi directe le avem din anul 1654, când satul si mosia din Sâmbata de Sus au intrat în stapânirea lui Preda Brâncoveanu, boier de loc din sudul Carpatilor.
Acesta, se spune ca a construit o bisericuta din lemn pe valea râului Sâmbata, probabil pentru calugarii sihastri de aici. Pe locul acesteia, în jurul anului 1696, domnitorul Constantin Brâncoveanu, domn al Tarii Românesti (1688-1714), a zidit din piatra si caramida o mânastire.


Balea Lac - se afla la o altitudine de 2034 metri si ceva mai jos gasim Bâlea Cascada, la 1234 m, in muntii Fagaras, pe Transfagarasan, la circa 65 km de Sibiu. Zona este usor accesibila din cele mai vechi timpuri, dar mai ales odata cu darea in folosinta a Transfagarasanului. Nu numai frumusetea zonei inconjuratoare, ci si farmecul ei a contribuit la amplasarea aici a unuia dintre cele mai frumoase complexe turistice din Carpati care impreuna cu lacul Bâlea, formeaza unul dintre cele mai atractive areale turistice din Fagaras.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Mountain bike