Muzeul Tarii Oasului- Muzeul Ţării Oaşului este situat în apropierea centrului oraşului Negreşti-Oaş, la 200 de metri de drumul naţional care vine dinspre Satu Mare ori dinspre Maramureşul istoric. Situat pe o suprafaţă de 1,5 hectare, pe malul râului Tur, Muzeul are două secţii: o expoziţie permanentă cu o valoroasă colecţie de etnografie şi artă populară şi Muzeul în aer liber.
Arhitectura tradiţională este reprezentată de biserica de lemn din satul Lechinţa care datează din prima parte a secolului XVII, de casele din Racşa, Moişeni şi Negreşti (secolele XVIII-XIX), care, împreună cu cele zece construcţii-anexă, formează trei gospodării complete, de două case moleculare din Gherţa Mică şi de casa de olar din Vama. În interioare sunt expuse piese valoroase din colecţiile de ţesături, port popular, icoane, ceramică, mobilier şi unelte ale muzeului.
Secţiunea alcătuită din instalaţiile tehnice, în special cele acţionate de apă, este partea "vie" şi cea mai atractivă a muzeului. Aici vizitatorii îi pot vedea pe localnici venind să macine la moară, să spele la vultoare şi să-şi prelucreze ţesăturile de lână la piuă. De asemenea, muzeul din Negreşti este singurul loc în care se mai produce renumita ceramică de Vama.
Datorită reliefului din zonă şi a vegetaţiei abundente şi având în vedere valoroasa colecţie de etnografie şi artă populară, Muzeul este foarte sugestiv pentru toată zona Ţării Oaşului.
Lacul de agremenet din Calinesti- Lacul de acumulare Calinesti se afla într-o zona deosebit de pitoreasca. Are o suprafata de 364 ha. Ofera conditii de practicarea activitatilor de agrement nautic si pescuit.
Manastirea Sf. Treime- Manastire de calugarite aflata in Tara Oasului la mai putin de 1 Km de pesiunea Hutacerteze
(Tradus cu Google Translate)