Peștera Urșilor a fost descoperită prin anii 70 de către un miner în urma unei dinamitări de stâncă. Râul subteran și-a făcut treaba cu prisosință, săpând zeci de mii de ani în stâncă, forme care îți provoacă imaginația și îți încântă ochiul.
Biserica de lemn din Gălpâia se află în incinta conacului Octavian Goga din Ciucea, din județul Cluj, unde a fost strămutată și salvată în 1939, reconstruită anul următor pentru a servi unei mănăstiri de măicuțe. Biserica a fost ridicată cel mai devreme în veacul al 18-lea, în satul Gălpâia din județul Sălaj. Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice sub codul LMI: CJ-II-m-A-07568.02.
Barajul Drăgan reușește să rețină un volum de 112 de milioane de metri cubi de apă. Acesta are o dublă utilitate, de a acumula apă pentru uzina electrică din Remeți, Valea Iadei și de pe Crișul Repede, dar și de a reține viiturile de pe cele două râuri.
Peștera cu apă de la Bulz din bazinul inferior al Văii Iadului și reprezintă exurgența apelor din Peștera-Ponor Sâncuța și din Depresiunea carstică Ponoare care alcătuiesc unul dintre cele mai impresionante sisteme carstice din Munții Pădurea Craiului.
Cascada Moara Dracului este situata pe versantul vestic al munților Vlădeasa, în apropiere de Stâna de Vale și Valea Drăganului. Având o înălțime de 25 de metri, căderea de apă în două trepte este de o frumusețe și o sălbăticie deosebită.
Stâna de Vale este situată în județul Bihor, în munții Vlădeasa, la circa 70 km de Oradea pe DN 76 până la Beiuș și apoi la stânga spre Budureasa, la o altitudine de 1102 metri.
Cascada Iadolina
Lacul Leșu
Izvorul Minunilor
Cascada Săritoarea Ieduțului
Cheile Brătcuței
Muzeul Memorial „Octavian Goga”
Târgul de la Negreni
Pensiunea AlunulBulz (Bihor) |
Servicii
Welness si fitness:
Atractii in apropiere:
Sport si activitati in imprejurimi: