Cetatea Poienari- Asezata pe pintenul muntelui Caprisoara, la o altitudine de 850 de metri, protejata de pante abrupte, cetatea Poienari strajuieste de secole intrarea în Defileul Argesului.
În urma unor cercetari arheologice s-a determinat ca a fost construita la sfârsitul secolului al XIII-lea, înaintea domniei lui Vlad Tepes si a facut parte dintr-un plan strategic de aparare a granitei nordice muntene, alaturi de alte cetati: Lotru, Stoenesti, etc. Vlad Tepes, supranumit Dracula, a refacut si a intarit cetatea.
Zidurile de aparare sunt groase de 2-3 metri. Intrarea în cetate se facea pe sub turnul din piatra, pe un pod mobil. Odata ridicat acest pod, cetatea devenea complet izolata.
Accesul la cetate se face urcând cele 1480 de trepte printr-o padure de fagi. Ajunsi în vârful muntelui, oaspetii cetatii vor beneficia de o priveliste impresionanta, care nu va fi uitata niciodata.
Lacul Vidraru este un lac de acumulare, creat în anul 1965 de Barajul Vidraru în judetul Arges, pe râul Arges, pentru productia de energie electrica.
Situat între Muntii Fruntii si Masivul Ghitu, lacul aduna apele râurilor Capra, Buda si ale câtorva afluenti directi (Râul Doamnei, Cernatul si Vâlsanul, Topologul, râul Valea lui Stan si Limpedea), cu un debit total de cca 5,5 m3/s.
Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani si jumatate începând în anul 1960. Pentru aceasta realizare, au fost necesare 42 km de tunel subteran, au fost excavate 1.768.000 de m3 de roca, din care aproximativ 1 milion în subteran, s-au turnat 930.000 m3 de beton din care 400.000 de m3 în subteran si de asemenea au fost instalate 6300 de tone de echipament electromecanic.
La data de finalizare aceasta s-a situat, masurat la înaltime, aproximativ pe locul 8 în Europa si pe locul al 20-lea în lume.
Pe Barajul Vidraru se poate practica sportul extrem de Bungee jumping.