OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Iuliana

Capatanenii Pamanteni (Arges)

Capatanenii Pamanteni (Arges)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 5

Cetatea Poienari- Asezată pe pintenul muntelui Căprișoara, la o altitudine de 850 de metri, protejată de pante abrupte, cetatea Poienari străjuiește de secole intrarea în Defileul Argeșului.
În urma unor cercetări arheologice s-a determinat că a fost construită la sfârșitul secolului al XIII-lea, înaintea domniei lui Vlad Țepeș și a făcut parte dintr-un plan strategic de apărare a graniței nordice muntene, alături de alte cetăți: Cetățeni, Lotru, Stoenești, etc. Vlad Țepeș, supranumit Dracula, a refacut si a intarit cetatea.
Zidurile de apărare sunt groase de 2-3 metri. Intrarea în cetate se făcea pe sub turnul din piatră, pe un pod mobil. Odată ridicat acest pod, cetatea devenea complet izolată. 
Accesul la cetate se face urcând cele 1480 de trepte printr-o pădure de fagi. Ajunși în vârful muntelui, oaspeții cetății vor beneficia de o priveliște impresionantă, care nu va fi uitata niciodata.

 

Mănăstirea Curtea de Arges- construita din piatra de Albesti, avand ca ctitor pe Neagoe Basarab (1512 – 1521) este una din cele faimoase monumente istorice din Romania. Faima sa este legata de legenda Mesterului Manole care este cunoscuta in toate lumea. Biserica domneasca, construita de familia Basarab in secolul al XIV-lea, este o biserica bizantina clasica, monument de arta si arhitectura medievala romaneasca. Aici se gasesc fresce din diferite perioade de timp, dar cele mai de pret sunt sunt cele care dateaza din timpul domnitorilor Vladislav I Vlaicu si Radu I.

 
Barajul și lacul de acumulare Vidraru- Lacul de acumulare Vidraru a luat ființă în 1966 și este amplasat pe râul Argeș, pe un sector de 28 km lungime. Situat între munții Frunții și Ghițu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda și ale câtorva afluenți direcți: Râul Doamnei, Topologul, Valea lui Stan și Limpedea. 
Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare. Construcția barajului a durat cinci ani și jumătate și se sprijină pe versanții munților Pleasa și Vidraru. Adâncimea maximă a apei este de 155 m lângă barajul înalt de 166 m.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Pescuit
  • Mountain bike
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK