OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Magura

Arefu (Arges)

Arefu (Arges)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 1

Cetatea Poienari- asezata pe pintenul muntelui Caprisoara, la o altitudine de 850 de metri, protejata de pante abrupte, cetatea Poienari strajuieste de secole intrarea în Defileul Argesului.
În urma unor cercetari arheologice s-a determinat ca a fost construita la sfârsitul secolului al XIII-lea, înaintea domniei lui Vlad Tepes si a facut parte dintr-un plan strategic de aparare a granitei nordice muntene, alaturi de alte cetati: Lotru, Stoenesti, etc. Vlad Tepes, supranumit Dracula, a refacut si a intarit cetatea.
Zidurile de aparare sunt groase de 2-3 metri. Intrarea în cetate se facea pe sub turnul din piatra, pe un pod mobil. Odata ridicat acest pod, cetatea devenea complet izolata.
Accesul la cetate se face urcând cele 1480 de trepte printr-o padure de fagi. Ajunsi în vârful muntelui, oaspetii cetatii vor beneficia de o priveliste impresionanta, care nu va fi uitata niciodata.


Lacul Vidraru- este un lac de acumulare, creat în anul 1965 de Barajul Vidraru în județul Argeș, pe râul Argeș, pentru producția de energie electrică.

Situat între Munții Frunții și Masivul Ghițu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda și ale câtorva afluenți direcți (Râul Doamnei, Cernatul și Vâlsanul, Topologul, râul Valea lui Stan și Limpedea), cu un debit total de cca 5,5 m3/s.

Suprafața totală a lacului este de 893 ha, lungimea de 10,3 km, lațimea maximă de 2,2 km în zona Valea Lupului – Călugărița și o circumferință de 28 km.

Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani și jumătate începând în anul 1960. Pentru această realizare, au fost necesare 42 km de tunel subteran, au fost excavate 1.768.000 de m3 de rocă, din care aproximativ 1 milion în subteran, s-au turnat 930.000 m3 de beton din care 400.000 de m3 în subteran și de asemenea au fost instalate 6300 de tone de echipament electromecanic.

La data de finalizare aceasta s-a situat, masurat la înălțime, aproximativ pe locul 8 în Europa și pe locul al 20-lea în lume.

Pe Barajul Vidraru se poate practica sportul extrem de Bungee jumping.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Situri istorice si artistice
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK