- Masivul de sare de la Maruntisu
- Biserica de la Alunis – Aproape de varful dealului exista o biserica mica, aflata intr-o simbioza misterioasa cu peretele de stanca din spatele ei. Decupat parca dintr-un film de Tarkovski, lacasul din satul Alunis este primul punct de plecare spre asezarile rupestre din aceasta zona.
- Vulcanii noroiosi – Vulcanii noroiosi din zona Paclele Mari – Paclele Mici este declarata din 1924 monument al naturii, vulcanii reprezinta una dintre cele mai interesante rezervatii mixte (geologice si botanice) din Romania. Constituie un fenomen rar intalnit in lume.Rezervatia, situata la 12 km de Berca, se intinde pe o suprafata de circa 30 de ha si este formata din numerosi vulcani in miniatura ce erup sub forma unor namoluri argiloase. Vulcanii de la Paclele Mari sunt situati in partea centrala a depresiunii Berca, la o altitudine de 320 m.
- Manastirea Ciolanu – Situata la poalele dealului cu acelasi nume, pe locul fostului schit. Lacasul de cult adaposteste o colectie muzeala ce detine icoane, carte veche, obiecte de cult, picturi de Gheorghe Tatarascu.
- Tabara de Sculptura Magura –Traditia indelungata in cioplitul pietrei a dat nastere in anul 1970, la tabere de sculptura in aer liber. Expozitia, situata la 30 km de Buzau, in apropierea Manastirii Ciolanu, detine un numar de 256 lucrari de arta executate in calcar, provenit din cariera de la Ciuta.
- Muzeul Chihlimbarului Colti – Cladirea ce adaposteste actualul muzeu a fost construita in 1973 – 1974 si refacuta in 1981 – 1983. Unic in felul sau, muzeul expune o variata de mostre chihlimbar provenite din zacamintele extrase din Muntii Buzaului si de un bogat material iconografic.
Pensiunea VarlaamGura Teghii (Buzau) |
Servicii
Restaurant:
Welness si fitness:
Atractii in apropiere:
Sport si activitati in imprejurimi: