OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Argesu

Sinaia (Prahova)

Sinaia (Prahova)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

Castelul Peles, fosta resedinta a regilor Romaniei, este acum muzeu international. De-a lungul timpului, acest complex de resedinte regale a devenit un fel de emblama a orasului Sinaia. Este si unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

Manastirea Sinaia
Biserica mare a Manastirii Sinaia a fost construita intrr-o prima forma, mai modesta decat cea de astazi, în perioada anilor 1842 - 1846, in timpul staretilor Ioasaf si Paisie, din fondurile manastirii.
Pe vremea staretului Nifon Popescu (1888 - 1909), pe latura sudica a incintei, a fost adaugata clopotnita (1892), unde avea sa fie instalat clopotul de 1.700 kg., adus de la Turnul Coltea, din Bucuresti.
In 1895, cu ocazia implinirii a 200 de ani de la sfintirea bisericii mici (1695), s-a deschis pentru public muzeul, reprezentand prima expozitie de obiecte de cult din tara noastra. Sub administratia Eforiei Spitalelor Civile, care patrona averile manastirii, intre anii 1897 - 1903 au avut loc mari lucrari de refacere, care au dat bisericii infatisarea actuala.

Casa Memoriala "George Enescu" este casa pe care marele compozitor o folosea atat pentru odihna, cat si ca loc de inspiratie pentru numeroase opere ale sale. 

Servicii

Restaurant:
  • Meniu vegetarian
  • Meniu pentru copii
  • Bucatarie locala tipica
  • Degustari/evenimente etno-gastronomice
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Schi
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK