OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Cerasul

Valenii De Munte (Prahova)

Valenii De Munte (Prahova)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

Ruinele cetati de la Tabla Butii sunt amplasate pe una dintre crestele care unesc muntii Ciucasului si cei ai Siriului, la o altitudine de 1300 metrii.
Pana la anul 1789 pe Valea Prahovei, mai sus de Posada, nu trecea decat o biata poteca de cai, nici macar un drum de caruta. Trecerea peste munti se facea pe vechiul drum roman pe la Vf. lui Crai, numit si Drumul mare de pe plai.

Manastirea este situata in lunca din stanga raului Teleajan, pe soseaua paralela cu DN1A, la aproximativ 15km de Ploiesti. Din punct de vedere administrativ-teritorial se localizeaza pe raza comunei Lipanesti, in imediata apropiere a satului Zamfira.

Complexul monahal Zamfira cuprinde doua biserici: biserica veche (numita si biserica mica) situata in cimitir si biserica mare, situata chiar in incinta.
Dupa cum reiese din pisania vechii biserici, ea a fost construita in timpul domnitorului Nicolae Mavrocordat intre anii 1721-1743 la initiativa Zamfirei Apostoli, vaduva bogatului comerciant Manoil (Mano) Apostoli.

 
Situata pe valea Teleajenului, la 40 de kilometri de Valenii de Munte – 14 km de Maneciu, int-ro fermecatoare pozitie naturala, Manastirea Suzana constitue un monument al spiritualitatii si al artei.
Despre manastire Alexandru Vlahuta scria in 1908: “Suzana este asezata intr-o poiana frumoasa, pe o frunte de damb, sub care se asvarl in Teleajen paraul Stanca din dreapta si Epurasul din stanga”.
Acestea unindu-se in fata manastirii, alcatuiesc aici o cruce de unde pornesc la vale intr-un singur curs.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK