OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Vila Riciu

Busteni (Prahova)

Busteni (Prahova)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 1

Crucea de pe Caraiman- La o altitudine de 2.291 m, pe Muntele Caraiman, a fost asezata o cruce, in cinstea eroilor neamului cazuti in Primul Razboi Mondial. Crucea a fost construita intre anii 1926-1928 si este cunoscuta si sub denumirea de "Crucea de pe Caraiman".

Monumentul istoric este unic in Europa, in special prin altitudinea la care este amplasat, dar si prin impunatoarea inaltime de 28 m.
Lucrarile de constructie au fost demarate la initiativa Reginei Maria si Regelui Ferdinand I al Romaniei, in memoria eroilor ceferisti cazuti la datorie in timpul razboiului, in luptele impotriva Puterilor Centrale.
Inainte de instalara regimului comunist, crucea era iluminata doar in noaptea sarbatorii Sfintei Maria Mare si de Inaltarea Domnului, cand este Ziua Eroilor.
In prezent, Crucea de pe Caraiman este iluminata de 300 de becuri, fiind vizibila din localitatea Busteni, care se afla la baza muntelui si nu numai.

Babele - monument al naturii, format de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului. Culmea muntoasa cu altitudinea maxima de 2.292 m (vf.Baba Mare) este constituita din conglomerate si gresii.
Este un important obiectiv turistic de la care se poate pleca spre Vf.Omu( 2.505 m), spre izvoarele si pestera Ialomitei, spre Crucea de pe masivul Caraiman, spre cabanele Piatra Arsa si Varful cu Dor etc.


Sfinxul - monument al naturii, format de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului.
Stanca uriasa, singuratica este alcatuita din conglomerate.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK