Pe baza fondului natural şi socio-economic al oraşului Filiaşi s-au conturat o serie de resurse naturale şi antropice cu potenţial turistic demne de a intra în circuitul turistic.
Biserica „Sfântul Dumitru”
Obiectiv de cult de care se leagă sărbătoarea ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir”. Organizarea zilelor oraşului Filiaşi este prilejuită de hramul bisericii Sfânul Dumitru pe data de 26 octombrie.
Castrul Roman de la Răcari de Jos
Amplasat la 6 km Sud-Vest de Filiaşi, obiectivul atestă importanţa strategică a zonei de către stăpânirea romană, având deschidere spre Drobeta, unde celebrul arhitect Apolodor din Damasc construia podul peste Dunăre pentru legătura Daciei cu imperiul, înscriind o pagină mare a istoriei noastre.
Mănăstirea Gura Motrului
Ctitorită de Matei Basarab, obiectiv de cult cu rezonanţă istorică. Aici a poposit şi s-a adăpostit Tudor Vladimirescu şi pandurii săi în marşul revoluţionar spre capitală. În vecinătatea oraşului Filiaşi, la Ţănţăreni, un alt popas al lui Tudor Vladimirescu este marcat cu o placă de marmură în care a fost consemnat evenimentul respectiv.
Capela Filişanu
Capela Filişanu din cimitirul oraşului marchează mormântul familiei boierului Filisanu I. Dimitrie, o personalitate marcantă în viaţa comunităţii Filiaşului în plan spiritual şi socio-economic. Capela subvenţionată de Dimitrie Filşanu s-a proiectat după un model francez şi e construită de un arhitect italian, multe dintre materiale provenind din Italia. Capela este şi un monument de arhitectură unic în ţară, care trebuie îngrijit, reprezentând un obiectiv însemnat în manifestările religioase ale ritului ortodox.
Pensiunea AlinFiliasi (Dolj) |
Servicii
Restaurant:
Atractii in apropiere:
Sport si activitati in imprejurimi: