OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Areta

Turcinesti (Gorj)

Turcinesti (Gorj)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

Pestera Muierii - monument al naturii de importanta speogenetica, paleontologica, biologica, mineralogica, dar si arheologica, Pestera Muierii este situata in SE Muntilor Parang.
Este sculptata in calcare mezozoice si are o lungime de circa 3566 m

Transalpina este astazi descoperita de multi turisti pasionati de trasee montane. Acestia spun ca nu pot descrie in cuvinte frumusetile naturale pe care le-au inalnit pe acest drum ce leaga doua obiective turistice superbe: Ranca si Lotrul. 
Fiind un drum alpin, este inchis pe timp de iarna. 

Muntii Parang reprezinta o unitate naturala bine individualizata fata de cele limitrofe, clar delimitata de vaile adanci ale Jiului in vest, Jiul de Est in nord si Oltetul in est. 

Biserica Sfintii Voievozi , aflata in Piata Victoriei, in fata Palatului Comunal, este ctitoria negustorilor Dobre Sirbu si Radu Cupetu ale caror portrete pot fi vazute in pronaos. 

Muzeul de Arta - Infiintat in anul 1984, Muzeul de Arta din Targu-Jiu functioneaza in noul sediu aflat in Parcul Central, din aprilie 1993, nu departe de binecunoscutele opere ale lui Constantin Brancusi.

Coloana Infinita, cunoscuta in mod gresit si sub denumirea de "Coloana Infinitului" este o sculptura monumentala a lui Constantin Brancusi, parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Targu Jiu, compus din Coloana Infinita, Poarta Sarutului si Masa Tacerii concepute si executate de sculptorul roman.

 

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Vanatoare
  • Pescuit
  • Mountain bike
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK