Bicicletele și ATV-urile stau la dispoziția oaspeților nostri pentru a descoperi îndeaproape frumusețile locurilor, pentru a ajunge mai ușor la Cheile Băluței sau la Pădurea de liliac și a inspira primăvara aroma liliacului proaspat înflorit.
Podul lui Dumnezeu reprezintă o adevărată emblemă a locurilor, fiind cel mai cunoscut monument natural din întregul ţinut. Se găsește chiar în centrul localităţii Ponoarele, la o distanță de doar 100 m de Conacu Boierului, fiind o uriaşă arcadă de piatră peste care trece şoseaua Baia de Aramă – Drobeta Turnu Severin, traversând Valea Pragului.
Este unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa. Astfel de poduri naturale mai există în SUA şi în Franţa, dar cel din România este singurul circulat.
Cunoscut în literatură sub numele de "Lapiezul de la Ponoarele", acesta este cel mai impresionant fenomen carstic de acest fel din România.
Câmpul de lapiezuri se află deasupra peşterii Ponoarele motiv pentru care o altă denumire pe care i-au dat-o localnicii este “Dealul Peşterii”.
Lapiezurile reprezintă forme carstice deosebite pe care apa le-a încrustat în calcare. Ele au forma unor canale, fiind adevărate riduri brăzdate de timp pe suprafeţele calcaroase.
Dealul Peşterii este format din două câmpuri distincte: Câmpul Afroditei şi Câmpul Cleopatrei, numite astfel după cele două frumuseţi ale antichităţii.
Câmpul Cleopatrei se află chiar deasupra ieşirii din peşteră şi este cel mai frumos şi fascinant dintre toate.
La o distanţă de 200 m, spre Sud, se află Câmpul Afroditei, de dimensiuni mai mici şi cu canale mai adânci în care s-au instalat câteva forme de vegetaţie.
Aceste câmpuri constituie adevărate unicate la nivel european, formate sub altitudinea de 600 m.
Se poate ajunge pe jos de la Conacu Boierului în doar 15 minute, mergând spre Pod și apoi urcând dealul prin dreapta sau prin stânga peșterii.