OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Complex Turcana

Sugag (Alba)

Sugag (Alba)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

Şugag este cea mai sudică şi cea mai mare comună a judeţului Alba. Este situată pe versantul nordic al Carpaţilor Meridionali, pe Valea Sebeşului, între Munţii Şureanu şi Munţii Cindrel.
Altitudinea minimă este cea a satului Şugag de 480 m şi cea maximă în Vârful lui Pătru de 2130m. Astfel, dispunerea în trepte a reliefului, de la 480m la 2130m, permite reprezentarea principalelor etaje de vegetaţie din ţara noastră, de la zăvoaiele din luncile Sebeşului, la păduri de stejar, păduri de brad, şi pajişti alpine.
Rezervaţii naturale aflate pe teritoriul Şugagului:
* Pintenii din coasta Jinei – 5 km - o serie de stânci izolate şi proeminente, constituite din şisturi cristaline, accesibile din poteci care urcă din Şugag şi Dobra spre Jina; însoţesc vechiul drum al oierilor care ducea spre păşunile de vară din zona alpină
* Masa Jidovului – 10km – o stâncă izolată, formată din şisturi cristaline, ce se detaşează cu 4-5m deasupra peretelui abrupt înalt de circa 100-150m; denumirea ei are o semnificaţie mitologică, bazată pe vechi credinţe populare, prin care evreii cei vechi, numiţi jidovi, au fost consideraţi drept uriaşi de către localnici
* Târnoavele din Luncile Prigoanei - 30km– reprezintă o rezervaţie botanică situată în cursul superior al pârâului Prigoana, la altitudinea de 1380 – 1450 m. Reprezintă şapte areale de mlaştini oligotrofe, dispuse pe o distanţă de 2,5 km, ce totalizează 6,5 ha, şi în cuprinsul lor sunt conservate relicve glaciare specifice.
Lacul de acumulare de la Tău, este situat pe Valea Sebeşului în Munţii Şureanu, iar barajul sub forma de arc are o înălţime de 78 de metri, constituind unul dintre punctele de atracţie turistică.
De la barajul Tău, în dreapta, se poate lua spre mânăstirea Ţeţ. Ca aşezare geografică, Schitul Ţeţ se află la o distanţă de 60 km de Sebeş, pe cursul văii Sebeş - Şugag - Tău - Miraj, într-o poiană foarte frumoasă, înconjurată de păduri de brazi care fascinează şi impresionează deopotrivă.
Lacul Oaşa este cel mai mare dintre lacurile care formează cascada amenajată pe cursul râului Sebeş. La nivelul normal de retenţie, lacul are o suprafaţă de 454 ha. Vechea cabana Oaşa este acoperita acum de apele lacului de la barajul cu acelaşi nume.
 

Servicii

Restaurant:
  • Meniu pentru copii
  • Bucatarie locala tipica
Welness si fitness:
  • Hidromasaj
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK