Activitati ce se pot desfasura la pensiune sau imprejurul ei:
- pescuit (se pot procura permise de la ocolul silvic);
- descoperirea florei si faunei locale
- excursii in zona sau vizita la ferma proprie si participare la activitati;
- pe timp de iarna, plimbari cu sania trasa de cai;
- vizite la artizani locali.
Deasemenea se pot vizita:
Pestera Scarisoara sau Ghetarul de la Scarisoara adaposteste cel mai mare ghetar subteran din România. De aici îi vine si numele de Ghetar iar Scarisoara vine de la comuna Scarisoara situata 16 km mai jos, de care apartinea administrativ în vremea cand a fost botezata. Acum apartine de comunei Gârda de Sus, judetul Alba.
Intrarea în Ghetarul de la Scarisoara se face printr-un impresionant aven, a carui gura, cu un diametru de 60m se deschide în padurea din marginea platoului. O poteca îngusta sapata în stânca si câteva scari metalice ancorate în pereti înlesnesc coborârea celor 48 m cât masoara adâncimea avenului. Pe fundul lui se pastreaza în tot timpul anului un strat gros de zapada. Aici se patrunde în Sala Mare printr-un impresionant portal masurând 24 m latime si 17 m înâltime.
Pestera Poarta lui ionele
Poiana Calineasa
Pestera Ghetarul de la Vartop
Coiba Mare,Coiba Mica
Izbucul Tauz
Groapa Ruginoasa
Cascada Varciorog
Cascada si muzeul etnografic Patrahaitesti
Galeriile romane de la Rosia Montana
Cascada de la Vidra
Dealul cu melci
Casa memorială Avram Iancu din Vidra este muzeul dedicat unei personalităţi a istoriei naţionale, Avram Iancu. Este amenajat într-o construcţie specifică zonei, declarată monument de arhitectură, unde sunt strânse laolaltă obiecte de port popular şi de uz caznic, arme, proclamaţii, documente referitoare la revoluţia din 1848.