Cheile Dambovicioarei- sunt o componenta insemnata a celui mai mare complex de chei din tara, care insumeaza peste 20 de chei, cu o lungime totala de peste 30 km. Adancirea paraului Dambovicioara in calcarele jurasice ale Pietrei Craiului a generat un sector de chei lung de peste 8 km, cu aspectul unui veritabil canion, taiat in stiva de roci a podurilor calcaroase din partea terminala a masivului.
Cetatea Rasnov este cea mai mare cetate taraneasca din sud-estul Transilvaniei. A fost ridicata in secolul XIII si a ajutat la apararea locuitorilor din Tara Barsei timp de mai multe secole.
Castelul Bran este cea mai vestita fortareata, datorita in principal legendei care spune ca aceasta ar fi fost resedinta contelui vampir Dracula. Construit in sec. XIV, castelul reprezinta principalul punct de atractie al zonei
Muzeul etnografic in aer liber a fost amenajat în parcul din vecinatatea Castelului Bran. In acest muzeu au fost aduse si reconstituite unele din cele mai vechi si mai tipice constructii din zona Tara Barsei.
Biserica din Cheia - Moeciu de Sus Biserica Adormirea Maicii Domnului din Cheia construita in 1813 din piatra de rau, lana tigaie (in loc de mortar) si var.
Parcul National Piatra Craiului- este situat in raza judetelor Brasov si Arges, respectiv a localitatilor Zarnesti, Moeciu, Rucar si Dambovicioara, incluzind masivul Piatra Craiului si o zona cuprinzand Cheile Dambovitei si Cheile Ghimbavului. Situat in Carpatii Meridionali, parcul cuprinde masivul de circa 25 km lungime intre Zarnesti si Rucar, fiind delimitat de culoarul Bran-Rucar si raul Dambovicioara la est si sud-est, de raurile Dambovita si Tamas la est si de raul Barsa la nord. Accesul in masiv se poate face fie prin Plaiul Foii sau prin Curmatura.
Vila CarinaParaul Rece (Brasov) |
Servicii
Restaurant:
Welness si fitness:
Atractii in apropiere:
Sport si activitati in imprejurimi: