Manastirea Predeal- este o manastire zidita in secolul al XVIII-lea, foarte putin cunoscuta si frecventata de turisti. Poarta hramul Nasterea Maicii Domnului, praznuita la data de 8 septembrie, manastirea este ingrijita de o obste linistita de maici.
Biserica manastirii reprezinta stilul bizantin, fiind construia din piatra adusa din muntele Caraiman. Este impodobita cu fresce murale valoroase, atribuite mesterului Nicolae Zugravul. Este deosebita prin catapeteasma cu doua usi, in loc de trei.
Cimitirul Legionar-acesta se gaseste in spatele Manastirii Predeal
Vila Maresalului Antonescu-este in zona Cioplea din Predeal
Statuia Eroului poet Mihail Saulescu-aflata la intrarea dinspre Brasov in statiunea Predeal
Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena- Acest edificiu este situat pe Bulevardul Mihail Saulescu din Predeal.
Piatra de temelie a bisericii a fost asezata la data de 15 martie 1991 de catre IPS Parinte Mitropolit Antonie Plamadeala, lucrarile de constructie durand 11 ani. Biserica a fost inaltata sub hramul "Sfintii Imparati Constantin si Elena", in inima orasului Predeal. Intre anii 2004 – 2007 s-a realizat pictura bisericii, in stil neobizantin, de catre pictorii Marcel si Daniel Codrescu. Interiorul bisericii apartine stilului fresco, prin altar si piese de decor.
Asezat in Predeal, pe strada Mihai Saulescu din judetul Brasov, grupul statuar "Aparatorii Predealului" este inchinat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.
A fost realizat de catre sculptorul Constantin Baraschi si a fost dezvelit in anul 1995. Asezate pe un soclu placat cu marmura, statuile reprezinta 3 ostasi, unul ranit, altul aplecat asupra mitralierei si ultimul cu capul ridicat si pumnul strans, infatisand vitejia cu care acestia au luptat si devotamentul lor fata de tara.
Povestea din spatele grupului statuar se petrece intr-o gara, in timpul atacarii unui tren.