OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Cheile Apusenilor

Sandulesti (Cluj)

Sandulesti (Cluj)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

 Cheile Turzii se incadreaza cu siguranta printre cele mai frumoase si impresionante sectoare de chei din Romania, un superb peisaj carstic de peste 3 km lungime, realizat de raul Hasdate, un mic afluent al Ariesului in calcarele jurasice din nord-estul muntilor Trascau. Rezervatia complexa (geologica, floristica, faunistica, arheologica) in care este inclusa zona adaposteste peste 60 de pesteri  dintre care cele mai importante sunt Pestera Liliecilor, Pestera Ungureasca, Pestera Morarilor, Pestera Binder, Pestera Cetatuia Mare, Pestera Modoloaie, Pestera Ascunsa, dar si o serie de  colturi stancoase, coloane, pereti abrupti unele de peste 100 de m. 

 

Salina Turda - Exploatarea zacamântului de sare începe în perioada ocupatiei romane în Dacia. Primele exploatari erau de suprafata. Se presupune ca Lacul Roman, actualul strand din Baile Sarate, ar putea fi o locatie de exploatare de suprafata. Urmele unor exploatari romane în subteran au fost întâlnite în Valea Sarata. 

Primul document din evul mediu care atesta existenta localitatii Turda, dateaza din anul 1075, legat de exploatarea sarii, ceea ce a permis obtinerea unor privilegii si a determinat transformarea asezarii într-un important centru comercial. Localitatea Turda a suferit mult de pe urma invaziei tatarilor (1241, 1285 ) dar s-a refacut repede dupa extinderea exploatarilor de sare. In a doua jumatate a secolului XIII –lea în Turda au fost adusi colonisti sasi “oaspeti “ în documente, pentru a lucra la exploatarea salinelor . 

 

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
  • Meniu cu produse din ferma proprie
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Situri istorice si artistice
  • Bai termale - Spa
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Bird watching
  • Mountain bike
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK