OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Casa Genesini

Ciceu (Harghita)

Ciceu (Harghita)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

Manastirea franciscana de la Sumuleu Ciuc - Biserica, este realizata in stil baroc si dispune de una dintre cele mai mare instalatii de orga din Romania. Alaturi de acesta se regaseste un altar baroc si o statuie a Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul. Este locul de pelerinaj, unde se aduna anual de Rusalii sute de mii de credinciosi romano-catolici

Baile Harghita, parte a orasului Miercurea Ciuc, este o localitate balneoclimaterica, montana, fiind cel mai vizitat pentru pârtiile sale de schi. Altitudinea medie a localitatii este de 1300-1400 m. Anual perioada favorabila schiatului este de 4 luni iar stratul mediu de zapada depaseste 60 de cm. Statiunea dispune de mai multe pârtii amenajate, cu teleferic, unele chiar si cu instalatie de nocturna.

Lacul Sfânta Ana, este singurul lac vulcanic din România. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare, din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente erupții vulcanice în Carpați și în Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani (probabil mai recent de acum 42.000 ani).Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 946 m cu o adâncime maximă de 7 m. Lacul își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml minerale.

Tinovul Mohoş, în traducere din limba maghiară „Lacul cu muşchi”, este o mlaştină formată în unul din cele două cratere vulcanice din Munţii Harghitei. Craterul unde se află acum tinovul a erupt primul, iar ulterior acesta s-a umplut cu apă. În momentul în care a erupt şi cel de-al doilea crater (unde s-a format Lacul Sfânta Ana), cenuşa a ajuns în Lacul Mohoş. In timp zona s-a acoperit cu muşchi de turbă, iar din lac au rămas doar câteva ochiuri de apă.

Salina Praid
Situata la 10 km de statiunea Sovata in judetul Harghita, Salina Praid este una dintre cele mai mari mine de sare din tara si Europa, exploatarea ei constituind de sute de ani sursa de venit pentru localnici, multi dintre ei lucrând acum în salina.

Lacul Rosu
Este cel mai mare lac natural montan din Romania. S-a format prin surparea unui flanc al Muntelui Ghilcos. Numele sau provine de la Paraul Rosu care traverseaza straturi de culoare rosie cu oxizi si hidroxizi de fier.

Servicii

Welness si fitness:
  • Sauna/Baie turceasca
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Situri istorice si artistice
  • Bai termale - Spa
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Calarie
  • Tenis
  • Schi
  • Schi fond
  • Mountain bike
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK