OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cabana Iulia

Brazi (Hunedoara)

Brazi (Hunedoara)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

Pârtia de schi din Rausor, unica partie de schi din masivul Retezat si totodata recunoscuta ca una dintre cele mai bune din zona de vest a tarii, este dotata cu teleschi având o lungime de 1.300 m si o diferenta de nivel de 380 m conceputa pe doua sectiuni de teleschi. Din varful partiei principale au fost create 3 trasee diferentiate pe grade de dificultate.


Masivul Retezat- Zona Rausor este un punct de plecare pentru traseele ce impanzesc masivul Retezat. Astfel de aici se poate pleca spre: Vf. Retezat, Cabana Pietrele, Lacul Bucura, Culmea Lolaia, Taul Stevia.

 
Parcul National Retezat s-a înfiintat în anul 1935 la initiativa profesorului Alexandru Borza, fondatorul Gradiii Botanice din Cluj-Napoca si Emil Racovita. În prezent parcul are statut de arie naturala protejata de interes national si international, fiind recunoscut ca Rezervatie a Biosferei din anul 1979. Prin constituirea Parcului National Retezat se urmareste protectia si conservarea unor esantioane reprezentative pentru spatiul biogeografic national, cuprinzând elemente naturale cu valoare deosebita sub aspect fizico-geografic, floristic, faunistic, hidrologic, geologic, paleontologic, speologic, pedologic si peisagistic.

Parcul National Retezat – Rezervatie a Biosferei se afla în partea de vest a Carpatilor Meridionali, cuprinzând o suprafata de 38.138 ha din Masivul Retezat-Godeanu.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK