OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Casa Grande

Boghis (Salaj)

Boghis (Salaj)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

Baile Boghis- situate pe Valea Barcaului sunt o statiune recunoscuta pentru apele minerale, bicarbonate, sulfuroase si termale, folosite in tratarea deficientelor locomotorii, a sistemului nervos periferic, artroze, poliartroze si boli ginecologice, colite biliare si litiaze renale. Pe langa frumusetea si valoarea peisajelor naturale si antropice, va fi impresionat de ospitalitatea, obiceiurile si folclorul traditional bine pastrate in aceasta vatra de locuire straveche.

Ruinele cetatii medievale de la Subcetate, comuna Valcau- Construita pe varful unui munte din lantul muntos Muntii Plopisului cu vedere catre satele din imprejur, cetatea avea menirea sa supervizeze imprejmuirile impotriva eventualului atac al barbarilor. In acelasi timp era refugiu pentru localnici. Legenda spune ca ar fi existat un tunel de legatura intre cetate si cetatea din Simleu-Silvaniei. A fost daramat de catre turci in 1665. Prima atestatre documentara in anul 1318.

Muzeul Satului "Bodea Ligia" din localitatea Iaz, comuna Plopis- Sprijinita de parintii ei, Ligia a reusit sa intemeieze un muzeu al satului Iaz. Puteti sa vedeti obiecte de uz casnic cat si din folclorul romanesc traditional. Pentru a ilustra exact mesajul care il transmite generatiilor viitoare, muzeul are sediul intr-o casa rustica.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Situri istorice si artistice
  • Bai termale - Spa
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK