Baile Boghis- situate pe Valea Barcaului sunt o statiune recunoscuta pentru apele minerale, bicarbonate, sulfuroase si termale, folosite in tratarea deficientelor locomotorii, a sistemului nervos periferic, artroze, poliartroze si boli ginecologice, colite biliare si litiaze renale. Pe langa frumusetea si valoarea peisajelor naturale si antropice, va fi impresionat de ospitalitatea, obiceiurile si folclorul traditional bine pastrate in aceasta vatra de locuire straveche.
Ruinele cetatii medievale de la Subcetate, comuna Valcau-Construita pe varful unui munte din lantul muntos Muntii Plopisului cu vedere catre satele din imprejur, cetatea avea menirea sa supervizeze imprejmuirile impotriva eventualului atac al barbarilor. In acelasi timp era refugiu pentru localnici. Legenda spune ca ar fi existat un tunel de legatura intre cetate si cetatea din Simleu-Silvaniei. A fost daramat de catre turci in 1665. Prima atestatre documentara in anul 1318.
Muzeul Satului "Bodea Ligia" din localitatea Iaz, comuna Plopis- Sprijinita de parintii ei, Ligia a reusit sa intemeieze un muzeu al satului Iaz. Puteti sa vedeti obiecte de uz casnic cat si din folclorul romanesc traditional. Pentru a ilustra exact mesajul care il transmite generatiilor viitoare, muzeul are sediul intr-o casa rustica.
Pastravarie,
Balta de pescuit.