Cetatatea Simleului Silvaniei - Situata in centrul orasului Simleul Silvaniei,cetatea a fost construita in anul 1532, de catre Stefan Bathory. Din punct de vedere arhitectural aprtine Renasterii Transilvanene fiind amplasata langa Raul Crasna si drumul ostesc ce i-a asigurat o valoare economica ridicata.
Cetatea a fost compusa din doua incinte fortificate, inaltate in doua etape. De-a lungul timpului a tinut piept numeroaselor atacuri turcesti, cele mai importante fiind in anii 1594 si 1668.
In prezent se mai vede pavilionul portii, cu doua nivele deasupra gangului boltit, doua turnuri, un bastion si o parte din zidurile de aparare.
Sinagoga, construită în anul 1876 și transformată în primul Muzeu al Holocaustului din România. Inaugurarea muzeului a avut loc în 2005.
În apropierea orașului, la 3 km, se afla Mănăstirea Bic, care este un loc de pelerinaj și un atractiv punct turistic, unic în regiune. Orașul este, de asemenea, cunoscut prin celebra fabrică de champagne, ale cărei galerii subterane se întind pe 3,5 km, dar și ca un vechi centru de cultură, renumit prin calitatea școlilor și dascălilor săi.
Biserica ortodoxă „Sfinții Apostoli” din Cehei (1765).
Orașul este așezat la poalele dealului Măgura, unde în epoca dacică a existat cetatea Dacidava, zona fiind locuită de dacii liberi. Pe același amplasament, în evul mediu a fost construită o fortificație din lemn și pământ. Ruinele, vizibile azi, aparțin ultimei faze de piatră a cetății, datate după toate probabilitățile între 1315-1317 (prima fază de piatră aparținând celei de a doua jumătăți a secolului al XIII-lea). Tot aici au fost descoperite mai multe vestigii arheologice, printre care și două tezaure de argint și unul de aur, care acum se află la Viena.
Biserica reformată (1730)
Ștrandul termal „Broscăria” este un minunat loc de scăldat și de pescuit. Este situat la doar 5 km de oraș.