OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Magnolia

Cuzaplac (Salaj)

Cuzaplac (Salaj)
Parerea turistilor:

Total comentarii: 0

Zalau este resedinta si cel mai mare oras al judetului Salaj din Transilvania. Este situat in apropierea granitei fostului Imperiu Roman, mai precis la 8 km distanta de castrul roman de la Porolissum - cea mai puternica fortificatie cu rol de aparare din partea de nord-vest a Provinciei Dacia Romana. in epoca medievala reprezenta spatiul de trecere dinspre centrul Europei inspre inima Transilvaniei, prin binecunoscutul drum al sarii.
Orasul Zalau detine:

- Casa de Cultura a Sindicatelor si Casa de Cultura Municipala

- Biblioteca Judeteana Ionita Scipione Badescu

- Muzeul Judetean de Istorie si Arta- Primele începuturi în organizarea unui muzeu dateaza din anul 1926, când se organizeaza o expozitie ce demonstra vechimea si continua locuire a acestor meleaguri. În 1951 se inaugureaza muzeul din Zalau care se dezvolta, ajungând azi sa posede mai multe colectii si peste 90000 de exponate: monede, statuete daco-romane, documente din evul mediu, epoca moderna si contemporana si piese de arta populara romaneasca, sculpturi si picturi.
Sectia de istorie cuprinde în principal colectii arheologice (20000 obiecte) referitoare la toate fazele locuirii în aceasta zona (picturi rupestre de peste 100000 ani, epoca bronzului, perioada dacica si romana).
Lapidarul contine, printre altele, numeroase sculpturi, remarcându-se statuia împaratului Caracalla.
Sectia etnografica expune lucrari în lemn, textile, ceramica taraneasca pe sticla, costume traditionale salajene etc.
Sectia de arta cuprinde colectii de pictura, grafica si sculptura, ale unor artisti ca Aurel Ciupe, Romulus Ladea, Petre Abrudan, Nagy Imre s.a.

- Galeria de Arta Ioan Sima- este un remarcabil centru de cultura, care se face tot mai cunoscut in peisajul artistic zonal si national, prin expozitiile pe care le gazduieste. Masura acestei realizari culturale plenare este punerea de acord a tot mai multor critici de arta romini in a sustine ca doi artisti plastici s-au implinit cu adevarat in Rominia, prin asumarea patronarii unor lacasuri de cultura inca din timpul vietii: Ion Irimescu la Falticeni si Ioan Sima la Zalau.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Biserici si manastiri
Intra in LaPensiuni.ro
Ai uitat parola?
Turist? Inscrie-te!
Creaza-ti un cont pentru a avea acces la toate functionalitatile!

Sau inscrie-te folosind email-ul tau

Username deja folosit!
Bine ai venit in LaPensiuni.ro

Click pe linkul din email-ul trimis de catre noi pentru a completa inscrierea

OK