Biserica din piatra "Adormirea Maicii Domnului"
Biserica are hramul ``Adormirea Maicii Domnului`` si este asezata în partea de sus a comunei pe un loc mai ridicat , fiind monument istoric.
Data exacta a constructiei, nu poate fi precizata cu exactitate, piatra de mormant aflata langa zidul de miazazi (înfipta în pamant) , de forma dreptunghiulara pastreaza inscriptia, scrisa cu caractere chirilice: ``Sub aceasta piatra zac oasele robului lui Dumnezeu jupan Ilie Cujmaret din Kiprovat", mort în leatul lui Hristos 1719``.
Are un singur turn cu acoperisul în forma de doua bulburi de ceapa suprapuse, cea de la baza fiind mai mare. Acestea sunt din tabla zincata. Peretii bisericii sunt din piatra si caramida si au o grosime de 1, 3 metri. Peretii turnului sunt ornamentati cu ghirlande de cercuri si ovale întretaiate facute din caramida rosie, vizibile în albul tencuielilor.
Uzina Electrica Sadu I ( 1896 ), cu muzeul Sadu I - Sigmund Dachler ( 1996 )
Centrala hidroelectrica de mica putere Sadu I, situata pe valea râului Sadu, este cea mai veche centrala aflata în operare în România. A fost construita pe baza documentatiilor întocmite de proiectantul Oskar von Miller. Punerea în functiune a centralei a avut loc în 16 decembrie 1896. Energia electrica produsa a asigurat electrificarea primei localitati rurale din tara - comuna Sadu, ulterior fiind alimentate din centrala si localitatile Cisnadie si Sibiu.
Muzeul energetic Sadu I - Sigmond Dachler, primul muzeu de acest profil din tara a fost inaugurat în anul 1996 cu prilejul aniversarii a 100 de ani de la punerea în functiune a centralei. Numele muzeului vine de la inginerul Sigmund Dachler, cel care a coordonat buna functionare a centralei vreme de câteva decenii.
Cu toate echipamentele în stare de functionare, centrala însasi reprezinta exponatul cel mai de pret al acestui muzeu.